Gemeente Overijse

Speelplein Overijse

Wat?

Al bijna 50 jaar voorziet Speelplein Overijse een schitterende vakantiewerking voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar.

In 2018 is het speelplein open gedurende de Paasvakantie (03/04 t.e.m 14/04, dus niet op Paasmaandag) en gedurende de eerste 6 weken van de zomervakantie (02/07 t.e.m. 10/08). Een enthousiaste groep animatoren staat elke dag klaar om een onbeperkt aantal kindjes de dag van hun leven te bezorgen op Kamp Kwadraat. De werking wordt gecoördineerd door een geëngageerd team van hoofdanimoteren met ondersteuning van de jeugddienst. 

Vooraf inschrijven of reserveren is niet nodig, je moet je kind gewoon 's ochtend komen aanmelden bij aankomst. Dat is wel enkel mogelijk indien je OP VOORHAND al een profiel hebt aangemaakt via het nieuwe online inschrijvingssysteem voor kinderopvang en vrije tijd www.overijse.be/webwinkel

 

Geboren voor november 2015 (zindelijk en al naar de instapklas geweest)? Dan kan je tijdens de zomer- en paasvakantie zeker terecht bij het IBO!


Voor wie is het speelplein?

  • Ukkies (geboren in 2014), Spruitjes (geboren in 2013) en Glimpjes (geboren in 2012). Onze jongste zitten in vaste leeftijdsgroepen om te knutselen, op schattenjacht te gaan, te koken, te sporten… Hun vertrouwde animatoren staan dagelijks paraat en ieder namiddag spelen zij in grote groep met alle kleuters!
  • Het Ravotkot (geboren tussen 2008 en 2011) Dagelijks voorzien de animatoren een uitgebreid keuzeaanbod aan activiteiten waarbij je bijvoorbeeld kan koken, knutselen in ons fabriekske, of misschien grote dingen bouwen op onze werf? In het Ravotkot ben jij mee de baas over wat je wilt doen!
  • Smakkers (geboren in 2006 en 2007) en Krakers (geboren tussen 2003 en 2005) De Smakkers hebben de keuze tussen het Ravotkot en hun eigen groep en de krakers spelen altijd met hun vertrouwde animatoren.
  • Inclusie  Kinderen en jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking zijn steeds welkom. Onze monitoren passen hun activiteiten indien nodig aan zodat het kind of de jongere zonder problemen kan meespelen. Voor meer informatie kan je terecht bij inclusieverantwoordelijke (inclusie@spw.be)

 

Het speelplein gaat open om 7u30 en de inschrijvingen duren tot 9u. Daarna beginnen de activiteiten. Deze duren tot 16u. Er wordt daarna opvang voorzien tot 18u.


Benieuwd naar hoe de dag van je kleuter er uit ziet? Bekijk dan zeker het documentje 'Mijn dag op het speelplein als Kind"!
Zin om monitor te worden? Benieuwd wat dit dan allemaal inhoudt? Neem een kijkje in het document "Mijn speelpleindag als monitor!

 

Heb je vragen voor het speelplein of wil je monitor worden? Dan kan je altijd ook eens mailen naar speelpleinoverijse@gmail.com.

Terug naar boven

Procedure

Sinds 2017 werken we met een gloednieuw inschrijvingssyteem!
Je kan hiervoor registreren door een profiel aan te maken op www.overijse.be/webwinkel.
Begin met een profiel aan te maken van jezelf, daarna kan je je kinderen toevoegen en hun medisch dossier vervolledigen.

Voor Speelplein en IBO tijdens de Paas- en zomervakantie is het nodig om een profiel te hebben, gelieve dit dus thuis op voorhand aan te maken.
Inschrijven gebeurt echter nog steeds 's ochtends op het speelplein en de plaatsen blijven onbeperkt.

Terug naar boven

Wat meebrengen?

- Boterhammetje voor 's middags

- Een drankje en koekje voor tussendoor

- Speelkledij! 

- Aangepaste kledij afhankelijk van het weer

Terug naar boven

Hoeveel kost het?

Kinderen uit Overijse:

  • Eerste kind: 7 euro
  • Tweede kind: 6 euro
  • Vanaf derde kind: 5 euro

Kinderen niet uit Overijse:

  • Eerste kind: 9 euro
  • Tweede kind: 8 euro
  • Derde kind: 7 euro

Indien je ook een kindje hebt in het IBO wordt de korting ook bijgerekend!

Drankbonnetje: 0.70 euro
Betaling gebeurt achteraf per factuur.

 

Terug naar boven

Uitzonderingen

Indien je wat moeilijkheden ondervindt met het bekostigen van deze opvang, geef een seintje aan het OCMW.

Terug naar boven

Contact