Gemeente Overijse

IBO - Buitenschoolse Kinderopvang

Wat?

Klimrek met KinderenIn het IBO kunnen kinderen van 2,5 tot 12 jaar terecht om te ravotten tijdens schoolvakanties, schoolvrije dagen en woensdagnamiddagen.

Tijdens de paas- en de zomervakantie is de werking iets anders. Tijdens pasen en de eerste zomerweken (tot 10-08) slaan het gemeentelijk speelplein en IBO de handen in elkaar en bieden een zo gevarieerd en volledig mogelijke kinderopvang aan.
Instappertjes (geboren in 2015 én reeds naar de instapklas geweest) kunnen terecht in onze IBO groep. Alle andere kinderen (van 4 tot en met 15 jaar én kinderen met een beperking) kunnen terecht bij het speelplein. Ook daar hebben ze een uitstekende kleuteropvang die deze zomer zelf nog wat bijgeschaafd wordt om alle kinderen een plekje te kunnen geven. Vanaf 16 tot 29 augustus draait IBO weer op volle toeren en kunnen alle kinderen van 2.5 tot en met 12 jaar er terecht!
Ook de inschrijvingsmethodes verschillen tijdens deze periodes. Kijk zeker verder bij 'Procedure'!

 

De begeleiding organiseert leuke en gevarieerde activiteiten met respect en aandacht voor elk kind. Spelenderwijs ontdekken, proeven en uitleven is hetgeen waar het IBO naar streeft zodat elk kind optimale kansen krijgt om zich te ontwikkelen.

 

  • Openingsuren IBO:
    Woensdagnamiddag: vanaf sluiting van de scholen tot 18 uur.
    Schoolvrije dagen en schoolvakanties: elke werkdag van 7.30 uur. tot 18 uur.

Terug naar boven

Procedure

Je kan steeds terecht bij de verantwoordelijke voor informatie over de werking van het IBO tijdens de openingsuren van Kamp Kwadraat. Indien je dat wenst, bestaat er de mogelijkheid om vooraf even langs te komen om de lokalen bezichtigen. Dit kan enkel na afspraak.

 

Algemene inschrijving
Het is belangrijk dat de begeleiding goed op de hoogte is van bv. de gewoontes, medische gegevens, enz. van elk kind. Hiervoor dien je online een profiel te hebben in de webwinkel van gemeente Overijse (www.overijse.be/webwinkel) en de nodige informatie over je kinderen toe te voegen.  Heb je problemen om een profiel online aan te maken? Geen nood! Bekijk onze veel gestelde vragen of bel een medewerker van Kamp Kwadraat en we helpen je op weg.

 

Reservatie opvangdagen
Het aantal plaatsen is beperkt, tijdig reserveren is aan te raden. Je hebt dan ook de mogelijkheid om de gewenste opvangdagen op voorhand te reserveren. Bij de verwerking van de inschrijvingen worden bepaalde voorrangsregels toegepast tijdens vastgelegde inschrijvingsperiodes.
Per opvangperiode dien je een reservatie te doen via www.overijse.be/webwinkel.

Paas- en zomervakantie
Tijdens de Paasvakantie en tijdens de eerste weken van de zomervakantie dien je niet op voorhand te reserveren. Er is voor elk kindje een plekje!

Voor opvang vanaf 16-08 dien je wel een plekje te reserveren! Hiervoor zal je via de webwinkel van gemeente Overijse een reservatie moeten doen (www.overijse.be/webwinkel). (inschrijven is mogelijk vanaf 16 april 2018)

 


Terug naar boven

Hoeveel kost het?

Tarief vakantiedagen en pedagogische studiedagen

Minder dan 3 uur: € 4

Tussen 3 en 6 uur: € 6

Vanaf 6 uur: € 12


Tarief op woensdagnamiddagen

1 euro per begonnen half uur met een maximum van 6 euro voor een hele namiddag.


Verminderd tarief
25% korting op de totale financiële bijdrage indien 2 of meer kinderen van een gezin op hetzelfde tijdstip gebruik maken van het IBO.

 
Pasen en zomer (Tot 10-08)

Halve dag (7u30-12u30 of  12u30-18u): € 6 per kind (geen korting)

Volledige dag :
eerste kind: € 12
tweede kind: € 11
Derde kind: €10
Indien er kinderen van het zelfde gezin naar het speelplein gaan, wordt deze korting ook doorgetrokken naar die kinderen!

 

Sociaal tarief
Indien de financiële situatie van uw gezin daartoe aanleiding geeft, kan je in aanmerking komen voor dit tarief. Je dient hiervoor een geargumenteerde schriftelijke aanvraag in bij het IBO.

 

Wijze van betaling
Je ontvangt een factuur van de gemeente Overijse.

 

Fiscaal attest
Gezinnen kunnen de opvangkosten voor kinderen tot 12 jaar fiscaal inbrengen bij de belastingaangifte. Fiscale attesten voor het jaar 2017 worden je per post bezorgd. Voor toekomstige jaren zal je deze terugvinden in je profiel via de webwinkel (www.overijse.be/webwinkel).

Terug naar boven

Uitzonderingen

Sluitingsdagen IBO 2018


Het IBO is gesloten op wettelijke feestdagen en op maandag en dinsdag 13 en 14 augustus, donderdag 30 augustus en vrijdag 31 augustus en 26 december 2018.

Terug naar boven

Regelgeving

Het IBO staat is een erkend opvanginitiatief door Kind en Gezin. De specifieke regelgeving kan je vinden op de website van Kind en Gezin.

Terug naar boven