Gemeente Overijse

Vrijetijdsfestival SPOCJE tijdens de krokusvakantie

SPOCJE is terug!

En hij staat scherper dan ooit. Spel en avontuur, tientallen workshops, circus, film, muzikale fratsen, literatuur, sport, bouwen, speelgoedland, …  Het aanbod van intussen meer dan 100 activiteiten werd zorgvuldig samengesteld. Er zijn ook enkele totaal nieuwe locaties waar activiteiten zullen plaatsvinden. Er is voor elk wat wils om de Krokusvakantie tot de meest actieve, creatieve, sportieve, exploratieve vakantie allertijden te maken.

 

Wanneer?                         van 27/02/2017 tot en met 03/05/2017

Voor wie?                          Kinderen tussen 3 en 14 jaar + ouders

Inschrijven?                     Dit kan vanaf woensdag 21 december 20u30 via www.debosuil.be/spocje

 

Hoe begin ik er best aan?

De online reservatieprocedure werd grondig aangepast in functie van SPOCJE.

 1. Selecteer een leeftijdscategorie voor een overzicht van alle relevante activiteiten
 2. Print het overzicht af en maak samen met je kind een keuze.
 3. Boek in 1 keer en per leeftijdscategorie het volledige programma.
 4. Belangrijk: vergeet het ticket voor jezelf of voor begeleiding niet en vul de naam van je kind in, in het vak 'ticket op naam van'
 5. We raden aan dat je op tijd inschrijft omwille van organisatorische redenen.

 

Is er opvang? Ja zeker!

Er zijn 3 manieren om naar SPOCJE te komen.

 1. Een hele dag onder begeleiding van animatoren. Hiervoor boek je per dag per kind een ticket 'begeleiding' aan 6 euro. Dit is inclusief busvervoer naar activiteiten, opvang van 8u tot en met 18u in Speelgoedland (de Marthalle van Overijse).
 2. SPOCJE met ouders. De meeste activiteiten zijn Ouders Toegelaten (OT). Hiervoor dien je samen met je kind rechtstreeks naar de locatie van de activiteit te gaan. Je boekt 2 tickets: een ticket voor jezelf en eentje voor je kind.
 3. SPOCJE zonder begeleiding en zonder ouders. Sommige activiteiten zijn Ouders Niet Toegelaten (ONT). In dat geval dien je jouw kind naar de locatie van de activiteit te brengen en achteraf te komen halen. Je boekt 1 ticket voor je kind.

 

Hoe betaal ik voor de activiteiten?

Als je online tickets boekt, heb je exact 5 dagen om ze te betalen. Daarna vervalt je bestelling automatisch. Wens je liever je programma samen te stellen aan de balie, dat kan! Onze vrijetijdsdiensten en GC de Bosuil helpen je graag verder.

 

Het is mijn eerste keer SPOCJE. Waar moet ik aan denken de dag zelf?

 • Print je tickets en neem ze mee naar Speelgoedland. Dat is het verzamelpunt en bevindt zich in de Marthalle van Overijse.
 • Voorzie aangepaste kledij afhankelijk van de activiteit.
 • Kom tussen 8u en 9u. Kom zelfs liefst voor 8u45 om wachtrijen te vermijden.
 • Voorzie eten en drinken voor een hele dag. S 'middags eten de kinderen in de refter van de Gemeentelijke Basisschool Overijse.
 • Vul de medische aandachtspunten in bij aankomst aan Speelgoedland.
 • Deelname en verplaatsing naar de activiteit zijn verzekerd.
 • Vanaf 16u verzamelen de kinderen terug in Speelgoedland. Er is opvang tot 18u.

 

Is deelname aan SPOCJE fiscaal aftrekbaar?

Dat is het zeker. Vul het attest in aan het onthaal in de Marthalle en geef het af aan de medewerkers. Een leeg exemplaar vind je op de website van alle organisatoren.

 

SPOCJE is een initiatief van alle vrijetijdsdiensten van Overijse (CC Den Blank, vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, SPOREO) en vzw De Rand.

 

SPOCJE zoekt nog steeds enkele vrijwilligers

Ben je 16 jaar of ouder en wil je samen met enkele andere begeleiders meewerken aan een spetterende krokusvakantie? Heb je verantwoordelijkheidszin en hou je van een dag vol variatie? Je verdient een centje bij en doet tegelijkertijd ervaring op in het jeugdwerk.

 

Kinderen van 3 tot en met 14 jaar dienen begeleid te worden in groep van en naar geplande activiteiten. Je wordt vergoed met een vrijwilligersvergoeding. Kan je geen hele week maar slechts enkele dagen of enkel na 15u voor avondopvang? Laat het ons zeker weten.

 

Interesse? Contacteer ons via kampkwadraat@overijse.be of 02 686 31 31.

Contact

Gerelateerde inhoud