Gemeente Overijse

Upcycling Feest in Kamp Kwadraat

14-09

Tijdens het Upcycling Feest schenk je nieuw leven aan oudere of versleten spullen. Repair café, swishing, appels persen of de boekenruilkast: er is voor elk wat wils!


Op zondag 15 oktober gonst Kamp Kwadraat opnieuw van de ecologische bedrijvigheid. Tijdens het Upcycling Feest schenk je nieuw leven aan oudere of versleten spullen. Kom met je kapotte spullen naar het Repair Café, ruil een paar oude kledingstukken tijdens de swishing-namiddag, kies een boek uit de boekenruilkast of breng je appels mee voor een paar liters vers fruitsap. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes, dus je kan er een gezellige familie uitstap van maken.


Van 10 uur tot 14 uur kan je in het Repair Café je gebruikte of kapotte spullen herstellen. Samen met enkele deskundige vrijwilligers ga je aan de slag. Je kan er onder andere messen slijpen, je fiets maken, textielherstellingen doen en elektrische apparaten nieuw leven inblazen. Om 11 uur kunnen ook de kinderen langskomen voor een fijn knutselactiviteit. Alle herstellingen gebeuren helemaal gratis, maar je kan altijd een vrijwillige bijdrage voor een goed doel schenken.


Tussen 11 uur en 15 uur kan je komen swishen. Bij swishing ruil je jouw oude kleren om voor een paar nieuwe stuks. Duik dus in je kleerkast, breng de stuks die je niet meer draagt mee en ruil ze om voor een nieuw bloesje of een trendy broek. Hip, gezellig én ecologisch! Inschrijven kan op www.swishing.be.


Ook de appelpersmobiel is opnieuw aanwezig. Tussen 9 uur en 15 uur kan je je eigen appels meebrengen en er heerlijk vers sap van persen. Voor een fles van 5 liter betaal je 5.5 euro. Wil je je eigen sapje persen? Maak dan een afspraak via info@appelperslerouge.be.


Puilt je boekenkast uit? Heb je nog wel wat boeken liggen die je niet meer leest? Breng ze dan naar de boekenruilkast! Je kan jouw oude boeken ruilen voor andere leuke exemplaren uit de boekenruilkast.


Waar? Vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse
Wanneer? Zondag 15 oktober, doorlopend vanaf 10 uur
Blijf op de hoogte via facebook.com/kampkwadraat

 

Ook in Den Blank kan je dat weekend terecht voor een portie upcyclen. Tijdens de workshops op zaterdag kan je juwelen maken van kringloopspullen.