Gemeente Overijse

Onthaalambassadeurs gezocht!

09-02
Onthaalambassadeurs gezocht!

We zijn op zoek naar nieuwe toeristische gidsen en onthaalambassadeurs die bezoekers de mooiste kantjes van ons dorp willen tonen.

Wil jij onze mooie gemeente mee in de kijker zetten? Hou je wel van een wandeling of fietstocht? Vind je het leuk om mensen een goed gevoel te geven? Dan ben jij misschien wel de geknipte toeristische ambassadeur of gids!
Vanaf februari heb je de kans gratis een opleiding te volgen tot toeristisch onthaalambassadeur of toeristische gids Overijse. Tijdens de infoavond op woensdag 7 februari 2018 om 19.30 uur in het bezoekerscentrum Dru!f ontdek je meer over de werking, de opleiding en de geplande activiteiten voor het komende jaar, zoals de zoektocht van het Davidsfonds.

Onthaalambassadeur?
Een toeristisch onthaalambassadeur is een onthaalmedewerker. Hij of zij geeft toeristische info aan bezoekers in het bezoekerscentrum Dru!f of op toeristische beurzen en evenementen van de gemeente Overijse. In Dru!f verwelkomen zij de lagere scholen ook met een educatief spel. De gemeente betaalt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. 

Toeristische gids?
Een toeristische gids geeft rondleidingen aan groepen die een bezoekje brengen aan ons dorp. Hij of zij gidst de groep door Overijse tijdens een wandeling, fietstocht, busrondrit, cityjogging... Daarnaast zijn er doorheen het jaar nog verschillende gidsopdrachten zoals Erfgoeddag, Druivenfeesten, Open Monumentendag of het onthaal van nieuwe inwoners. Zowel volwassenen als kinderen van de lagere scholen zijn een belangrijke doelgroep. Een gidsvergoeding is voorzien volgens officiële barema's. 

Interesse? Kijk dan zeker al eens op www.overijse.be/toerisme voor alle opleidingsdata en inschrijvingen. De opleidingen zijn gratis en starten vanaf 19 februari 2018. De lessen vinden voornamelijk plaats op maandagavond. Interesse? 

Vragen?
Neem contact op met Lynn Debecker op de dienst Mens en Samenleving op t 02 785 33 75 of lynn.debecker@overijse.be