Gemeente Overijse

Nieuws

 • Jouw activiteit in 'De Overijsenaar'?

  13/11
  Jouw activiteit in 'De Overijsenaar'?
  Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw evenement in de evenementenkalender van 'De Overijsenaar' verschijnt?
  Lees meer
 • Kunstendag voor Kinderen

  08/11
  Kunstendag voor Kinderen
  Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Ook in Overijse kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven op zondag 19 november 2017.  Tijdens één van de workshops komen kinderen spelenderwijs in contact met kunst en cultuur.
  Lees meer
 • Kerstvakantie in het IBO

  07/11
  Kerstvakantie in het IBO
  Tijdens de kerstvakantie zijn alle kinderen vanaf de instapklas tot en met het 6 de leerjaar welkom in het IBO.    Omdat de plaatsen beperkt zijn en kleuters voorrang krijgen, is het noodzakelijk om te reserveren via de webwinkel vanaf 6 november. (www.overijse.be/webwinkel) We hanteren hiervoor de voorrangsregels dat je kan terugvinden in het Huishoudelijk Reglement.
  Lees meer
 • Ga mee op stap tijdens de Ouderenweek!

  25/10
  Ga mee op stap tijdens de Ouderenweek!
  Van 20 tot 24 november staat er weer heel wat op het programma.
  Lees meer
 • Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond

  23/10
  Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond
  Op 8 november geeft Frederik Imbo een lezing over goede (en slechte) communicatie.
  Lees meer
 • Vacatures: nieuwe collega's gezocht!

  23/10
  Vacatures: nieuwe collega's gezocht!
  De gemeente Overijse is op zoek naar een hoofdredder, twee kinderbegeleiders voor Kamp Kwadraat en een administratief medewerker voor de dienst Burgerzaken. Stel je kandidaat voor 14 november!
  Lees meer
 • Dag van de Kinderbegeleider

  12/10
  Dag van de Kinderbegeleider
  Op 12 oktober vierden we de Dag van de Kinderbegeleider. Bedankt!
  Lees meer
 • Inspirerende webinars over opvoeding

  21/09
  Inspirerende webinars over opvoeding
  De Gezinsbond en het Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang (VCOK) organiseren in het najaar opnieuw twee inspirerende webinar-sessies. Een webinar is een gratis online lezing die je vanuitje luie zetel kan volgen. Je hoort en ziet de spreker en kan vragen stellen via een chat-functie. Voor elk webinar wordt samengewerkt met een professionele spreker die expertise heeft in een bepaald opvoedthema.   TIENERS BINNENSTEBUITEN  - Maandag 23 oktober om 20 uur. - Voor ouders van tieners en tieners zelf. - Over positief communiceren met je kinderen en de gevolgen van de lichamelijke veranderingen in het tienerbrein op het gedrag jongeren. - Door Marleen Jans, jeugd- en gezintherapeut bij Ankerpunt GEZIN IN EVENWICHT - Maandag 30 oktober om 20 uur. - Voor ouders van jonge kinderen (tot 3 jaar) en andere geïnteresseerden. - Over de zoektocht naar een evenwicht tussen jezelf, je gezin en je werk en hoe je met kleine ingrepen je leven meer in balans kan brengen. - Door An Coetsiers, kinderpsycholoog en gedragstherapeut   Meer informatie over deze sessies vind je op www.gezinsbond.be/webinars . 
  Lees meer
 • Upcycling Feest in Kamp Kwadraat

  14/09
  Tijdens het Upcycling Feest schenk je nieuw leven aan oudere of versleten spullen. Repair café, swishing , appels persen of de boekenruilkast: er is voor elk wat wils!
  Lees meer
 • Schoolvrije dagen Overijse 2017-2018

  07/09
  Schoolvrije dagen Overijse 2017-2018
    Opvang nodig op een schoolvrije dag?
  Lees meer
Verfijn op rubriek